„Through growth and development my aims will be achieved”
International students at Pázmány: Kerollos Eskander (Egypt)

kerolloseskander.jpg

Kerollos Eskander is from Egypt. After a Clinical Pharmacy Bachelor’s degree, he is doing his Master’s degree in Medical Biotechnology at PPCU FITB, which is one of the places where he feels he is at home. He considers the best thing is the friendly environment, the support by the lecturers and the encouragement for growth and innovation.

Please, tell us about yourself.

I am Kerollos Eskander from Egypt, back in my country I studied Pharmacy and graduated with a Bachelor’s degree in Clinical Pharmacy from Cairo University. I also worked for three years in a generics pharmaceutical company at the department of research and development. Here in Hungary, I am doing a Master’s degree in Medical Biotechnology at Pázmány Péter Catholic University.

There are several universities in Hungary. Why did you choose to come to Hungary and to Pázmány?

I always wanted to study Medical Biotechnology and I found that the program is hosted by Pázmány Péter Catholic University, so I decided to join Pázmány.

What were your expectations?

I expected that this journey will not be easy, but at the same time it’s not impossible. Through growth and development my aims will be achieved.

How do you like Pázmány Péter Catholic University? Have your expectations been fulfilled?

I really like Pázmány: it’s one of the places where I feel as if I am at home. Yeah, it turned out that I had to face many challenges that were not easy, but not impossible and through these challenges I learned lots of things.

Do you enjoy studying here? What is the best thing about PPCU?

Yes, I do. The best thing is the friendly environment, the support by the lecturers and the encouragement for growth and innovation.

Can you mention a challenge you have faced at PPCU?

One very prominent challenge was studying the basics of computer science which I did not have any idea about until I came here to Pázmány.

What are the biggest differences between the university experience here and in your home country?

Here in Pázmány computer science and informatics are applied more than in my home country.

What has your experience here helped you to gain and learn?

Actually I learned lots of things. Two very important things are better time management and better handling of challenging situations.

What have you learnt about yourself during the time you spent at PPCU?

You don’t know what you can do until you try it.

What would be your advice to your first year self?

Take risks and enjoy your life more.

What has the Scholarship for Christian Young People helped you achieve?

I am grateful for the people responsible for the Scholarship for Christian Young People. The scholarship provided an opportunity for studying a very technical and deep scientific field (Medical Biotechnology), which already has a large impact on how scientists develop treatments for different diseases like COVID-19, also an opportunity to interact with Hungarian and international students at different scientific social and cultural levels.

How do you enjoy Hungary? What do you like the most? What was the most surprising thing?

I love Hungary so much. What I like the most is the fact that when someone from Hungary asks “How are you? Hogy vagy?”, he/she is ready to listen. When I first came here, I was surprised that the currency is not Euro and that English is not even the second language in Hungary.

What were your first impressions here?

I love the place, but Hungarian is hard.

Do you miss anything from your home country, from your hometown?

My Church, my family and my friends.

Have you learned any Hungarian words yet?

Yes, but most of the time I go for:” En beszélek egy kicsit magyarul, beszélsz angolul?”.

What is a goal of yours?

Applying computer science principles in biotechnology and healthcare.

What will you bring home from Hungary? What would be your message to students in your home country thinking about studying abroad?

I will be happy if I can use computer science methods to solve some healthcare problems in Egypt. My message is that the journey is not easy, but it’s not impossible.

________________________________________

Kerollos Eskander Egyiptomból érkezett. Klinikai gyógyszerészeti alapképzési diplomáját követően jelenleg Orvosi biotechnológia mesterképzést végez a Pázmány Információs Technológiai Karán, amely az egyik olyan hely, ahol teljesen otthon érzi magát. A barátságos környezetet, az oktatók támogatását, valamint a fejlődés és az innováció ösztönzését tartja a legjobb dolognak.

Kérem, röviden mutatkozzon be.

Kerollos Eskander vagyok Egyiptomból, ahol gyógyszerészetet tanultam és a Kairói Egyetemen szereztem klinikai gyógyszerészeti alapképzési diplomát. Három évig dolgoztam egy generikumokat gyártó gyógyszeripari cég kutatási és fejlesztési részlegén. Itt Magyarországon a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Orvosi biotechnológia mesterképzésen tanulok.

Számos egyetem van Magyarországon, miért döntött úgy, hogy pont ide jön, miért a Pázmányt választotta?

Mindig is szerettem volna orvosi biotechnológiát tanulni, és mikor kiderült, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen van ilyen képzés, úgy döntöttem, hogy itt szeretnék tanulni.

Milyen elvárásokkal érkezett?

Arra számítottam, hogy nem lesz egyszerű az út, de nem is lehetetlen, így kitartással és fejlődéssel megvalósíthatóak a céljaim.

Hogy tetszik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem? Teljesültek az elvárásai?

Nagyon szeretem a Pázmányt, itt úgy érzem magam, mintha otthon lennék. Igen, tényleg sok kihívással kellett szembenéznem, ami nem volt könnyű, de nem is volt teljesíthetetlen. Ezeken a kihívásokon keresztül sok mindent megtanultam.

Szeret itt tanulni? Mi a legjobb dolog a Pázmányon?

Igen, szeretek. A legjobb a barátságos környezet, az oktatók támogatása, valamint a fejlődés és az innováció ösztönzése.

Tudna mondani egy kihívást, amellyel a Pázmányon szembesült?

Az egyik legnagyobb kihívás az informatika alapjainak megtanulása volt, amelyről sohasem hallottam, mielőtt a Pázmányra jöttem.

Melyek a legnagyobb különbségek az itteni és az otthoni egyetemi élet között?

Itt a Pázmányon a számítástechnikát és az informatikát szélesebb körben használják, mint a hazámban.

Az itteni tapasztalatai mit tanítottak meg Önnek?

Valójában sok mindent megtanultam. Két nagyon fontos dolog ezek közül a jobb időbeosztás, illetve a kihívást jelentő helyzetek jobb kezelése

Mit tanult önmagáról a Pázmányon töltött idő alatt?

Azt, hogy nem tudod, mire vagy képes, amíg ki nem próbálod.

Mi lenne a tanácsa az elsőéves önmagának?

Kockáztass, és élvezd jobban az életet.

Mit segített elérni az Ösztöndíj Keresztény Fiataloknak program?

Hálás vagyok az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak programért felelős embereknek. Az ösztöndíj lehetőséget biztosít egy nagyon komoly és mély műszaki tudományos terület (az orvosi biotechnológia) tanulmányozására, amely ma már nagy hatással van arra, hogy a tudósok hogyan fejlesztik a kezeléseket különböző betegségek, mint például a COVID-19 esetén. Az ösztöndíj egyben lehetőség a magyar és külföldi hallgatókkal való kapcsolattartásra mind tudományos téren, mind az emberi kapcsolatokban.

Hogy tetszik Magyarország? Mit szeret a legjobban? Mi volt a legmeglepőbb?

Nagyon szeretem Magyarországot. A legjobban az tetszik, hogy amikor valaki megkérdezi, hogy hogy vagyok, akkor kész is meghallgatni. Amikor megérkeztem, meglepődtem, hogy a pénznem nem euró, az angol pedig még csak nem is a második nyelv Magyarországon.

Mi volt az első benyomása itt?

Szeretem a helyet, de a magyar nyelv nehéz. 

Hiányzik valami a hazájából, a szülővárosából?

A templomom, a családom és a barátaim.

Sikerült megtanulnia valamennyit magyarul?

Igen, bár többnyire ennyit mondok: „En beszélek egy kicsit magyarul, beszélsz angolul?”

Milyen céljai vannak?

Szeretném a számítástechnika principiumait alkalmazni a biotechnológiában és az egészségügyben.

Mit fog magával vinni Magyarországról? Mit üzenne a hazájában élő azon diákoknak, akik gondolkodnak a külföldi tanulmányokon?

Örülnék, ha informatikai módszerek alkalmazásával majd meg tudnék oldani néhány egészségügyi problémát Egyiptomban. Az üzenetem pedig az, hogy az út nem könnyű, de nem lehetetlen.

Készítette: PPKE Kommunikáció/Kemény Mária
Fotó: Kerollos Eskander

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

süti beállítások módosítása