Büszkeségeink: Mórocz Ákos tollaslabdázó, az ITK hallgatója
Büszkeségeink: Mórocz Ákos tollaslabdázó, az ITK hallgatója

buszkesegeink_international_students-_blog_sablon_6.png

Mórocz Ákos ötévesen talált rá a tollaslabdára, 15 éves korától már komolyabban versenyzett, mára a hazai mezőny egyik kiemelkedő képviselője. A sport mellett molekuláris bionika mérnöki tanulmányokat folytat, hogy protézisek gyártásával járulhasson hozzá mások életének boldogabbá tételéhez.

Először is szeretnénk gratulálni a nemrégiben elért országos eredményeidhez. Milyen volt a verseny? Hogyan történt a lebonyolítás? Mesélj nekünk az ...

Büszkeségeink: Tomanóczy Bálint röplabdázó, a JÁK hallgatója
Büszkeségeink: Tomanóczy Bálint röplabdázó, a JÁK hallgatója

buszkesegeink_international_students-_blog_sablon_3.png

Másodéves joghallgatónk, Tomanóczy Bálint nagyapja és édesapja nyomdokaiban járva kiemelkedő tehetségével és kitartásával a magyar röplabda élvonalába küzdi fel magát, centerként az Extraliga egyik legjobb játékosa lett. Sportolói karrierje mellett nagy hangsúlyt fektet tanulmányaira is, ugyan embert próbáló feladat mindkét fronton helytállnia, de a sportból merített energia lendületet ad egyetemi kötelezettségeinek teljesítéséhez is.

Hogy vagy? Hogy ...

Pázmány könyvtár: 2021. október
Pázmány könyvtár: 2021. október

pazmany_konyvtar_sablon_11.png

A Pázmány oktatási, kutatási és tudományos tevékenységének egyik fontos fokmérője, hogy oktatóink és hallgatóink szerzői, illetve szerkesztői közreműködésével milyen kiadványok születtek. E szemléletnek megfelelően október hónapban is tovább bővítjük a Pázmány könyvtár sorozatát. Kollégáinknak szeretettel gratulálunk munkájuk eredményéhez, sok sikert és erőt kívánunk a továbbiakhoz! Olvasóinknak kellemes időtöltést összeállításunkhoz!

...
Büszkeségeink: Aranyi Alexandra focista, a BTK hallgatója
Büszkeségeink: Aranyi Alexandra focista, a BTK hallgatója

buszkesegeink_international_students-_blog_sablon_2_1.png

Aranyi Alexandra, harmadéves újlatin nyelvek (spanyol) szakos hallgatónk gyermekkora óta focizni szeretett volna, de jó pár év telt el, mire végre női csapatban játszhatott. Stabil elhatározás kellett ahhoz, hogy mások pesszimista megjegyzései helyett a szívére hallgasson, és komolyan belevágjon. Az edzések, a tanulás és az ezekhez szükséges utazás rengeteg időt emészt fel, a siker kulcsa a tudatosság és a folyamatos fejlődés iránti vágy.

Hogy vagy? Hogy ...

Büszkeségeink: Kollár Kata díjugrató, a JÁK hallgatója
Büszkeségeink: Kollár Kata díjugrató, a JÁK hallgatója

buszkesegeink_international_students-_blog_sablon.png

Kollár Kata tavaly lett a Pázmány Jog- és Államtudományi Karának hallgatója, az online oktatás munkarendjével kellett összeegyeztetnie díjugratóedzéseit és versenynaptárát. Erre a tanévre már kialakította a számára megfelelő egyensúlyt a tanulás és a sport között, sőt, kitűnő hasznát veszi versenyzői tapasztalatainak jogi tanulmányai során.

Mióta lovagolsz? Miért kezdtél el komolyabban is foglalkozni a díjugratással?

Ha édesanyámnak tennék ...

KomMédia, Szociológia és a Pázmány-projekt
KomMédia, Szociológia és a Pázmány-projekt

buszkesegeink_blog_sablon_2.png

Simon Nikolett és László Tamás szociológusként végeztek a Pázmányon. Az előző félév során azonban visszatértek és tudásukkal, tapasztalataikkal segítették az egyetem egyik rendhagyó projektjének sikerét. Az általuk vezetett középiskolai kutatás legfőbb célja az volt, hogy megismerjük, miként gondolkodnak azok a gimnazisták, akik érettségi után a továbbtanulást választják, továbbá, hogy milyen jellemzők, tulajdonságok alapján választanak mindehhez ...

Pázmány könyvtár: 2021. szeptember
Pázmány könyvtár: 2021. szeptember

pazmany_konyvtar_sablon_6_1.png

A Pázmány oktatási, kutatási és tudományos tevékenységének egyik fontos fokmérője, hogy oktatóink és hallgatóink szerzői, illetve szerkesztői közreműködésével milyen kiadványok születtek. E szemléletnek megfelelően szeptember hónapban is tovább bővítjük a Pázmány könyvtár sorozatát. Kollégáinknak szeretettel gratulálunk munkájuk eredményéhez, sok sikert és erőt kívánunk a továbbiakhoz! Olvasóinknak kellemes időtöltést ...

Feldolgozott múlt
Feldolgozott múlt

img_0457.jpg

Az egyetem Történettudományi Intézetének tevékenységét, az utóbbi öt évben végzett munkát, a megjelent tudományos kötetek bemutatásával illusztrálták szeptember 24-én. Az Intézet tanárai mellett a hallgatók is szép számmal képviseltették magukat. Őze Sándor intézetvezető professzor bevezetőjében kiemelte: 23 oktató munkáját reprezentálja a bemutatott mintegy 60 kötet, ezen túlmenően számos tanulmány és folyóirat publikáció fémjelzi az Intézet ...

Pázmány könyvtár: interjú Fedeles Tamással
Pázmány könyvtár: interjú Fedeles Tamással

pazmany_konyvtar_sablon_9.png

A klerikusszentelések a középkori  Orbis Christianus (Keresztény Világ)  területén a megszokott események közé tartoztak. A római Kúriában időről időre feltűntek azok a külföldi, köztük a Kárpát-medence területéről származó ifjak, akik az egyházi rend szentségének különböző grádusait kívánták felvenni. A szentelések hátteréről, a korabeli gondolkodásmódról és szertartásrendről Fedeles Tamással beszélgettünk.

A Klerikusszentelések a ...

Munkavállalói mobilitási tippek első kézből
Munkavállalói mobilitási tippek első kézből

imag1944.jpgA PPKE Oktatási és Tanulmányi Osztály (OTO) osztályvezető-helyettese már több alkalommal is kihasználta az egyetem által biztosított külföldi tanulmányút lehetőségét, és valóban csak ajánlani tudja. Máltát különösen szereti, de Skóciát és Dél-Angliát is meglátogatta már az Erasmus+ keretében. Beszámoló érdeklődőknek, különösképpen a még bizonytalan munkatársaknak!

A feladatköröd igencsak összetett és aktív jelenlétet kíván, talán be sem ...

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

süti beállítások módosítása