Pázmány Alumni: interjú Topolay Gáborral, a JÁK egykori hallgatójával
Pázmány Alumni: interjú Topolay Gáborral, a JÁK egykori hallgatójával

topolaygabor_1.jpg

Topolay Gábor a jogász szakmában eltöltött három év után érezte, hogy nem ez az ő útja és nem félt váltani. Szeretett írni, volt tehetsége a kommunikációhoz, végül a gazdasági szaksajtó lett a területe, jelenleg pedig a Forbes újságírójaként dolgozik. Annak ellenére, hogy elhagyta a jogász pályát, ma sem döntene máshogy, hiszen képessé vált magabiztosan jogviszonyokban gondolkodni, emellett széles látókört kapott az egyetemtől.

Hogyan lesz egy ...

"Helping to improve my personality"
"Helping to improve my personality"

sandrahanbo.jpg

Sandra Hanbo is from Syria, she is a mechatronics engineer, studying Info-Bionics engineering in PPCU FITB.   She finds the best thing in the university is the teacher-student relation which is formal and friendly at the same time.

Please, tell us about yourself.

Hello, My name is Sandra Hanbo, I am Syrian, mechatronics engineer, and now I am continuing Master studies at Info-Bionics engineering specialization in Pazmany Peter Catholics Univeristy (Faculty of Information Technology ...

Szakajánló sorozatunk: Pázmány klasszika-filológia képzés
Szakajánló sorozatunk: Pázmány klasszika-filológia képzés

scriptorium.jpgA Klasszika-filológia Tanszék nevéből egyértelműen kiderül, hogy a klasszikus ókorral, a görög és a római világgal kapcsolatos ismeretekkel foglalkozik, s ilyen értelemben az ókortudomány része – magyarázza Takács László tanszékvezető egyetemi docens. A görög és a latin, római kultúrában jártas tudósok képzése mellett, szorosan kapcsolódva a klasszika-filológiához, latintanári diploma is szerezhető.

   „Az európai kultúrát, egész életünket ...

Büszkeségeink: Novoszáth Melinda úszó, a BTK hallgatója
Büszkeségeink: Novoszáth Melinda úszó, a BTK hallgatója

novoszathmelinda.jpegNovoszáth Melindának 4 éves kora óta az uszoda jelenti a második otthonát. A sport megtanította számára, hogy a nap minden percét értékelje, hiszen iszonyú feszített a tempó az élsportban. A tanulás mindig fontos volt az életében, sosem érezte úgy, hogy az úszás elég. Jelenleg a Pázmány BTK nemzetközi tanulmányok szakán tanul.

Novoszáth Melinda vagyok, sportágam az úszás. 4 éves koromban kerültem az uszodába, elsősorban csak a biztonságos úszótudás ...

Pázmány Alumni: interjú Nagy Gusztávval, a JÁK egykori hallgatójával
Pázmány Alumni: interjú Nagy Gusztávval, a JÁK egykori hallgatójával

nagygusztav.jpg

Nagy Gusztáv idén vehette át a Harvard Law School-on a jogász mesterszakos oklevelét, ami óriási örömmel, büszkeséggel és ahogyan Ő fogalmazott „megkönnyebbüléssel” töltötte el. Az egyetemi tanulmányai során megtanulta, hogy jogásznak lenni komoly értelmiségi feladat, amely felvértezi az egyént egy olyan „szuperhős-képességgel” , mely képessé teszi az egyes komplex rendszerek értelmezésére. A jövő jogászainak pedig, ezzel a tudással a háta ...

"Patience is the key to everything"
"Patience is the key to everything"

elzashipoli_1.jpg

Elza Shipoli is from Kosovo, she has a bachelor's degree in Archeology, finished her master's degree in Archeology at PPCU and now she is continuing here her PhD studies through Stipendium Hungaricum scholarship programme. In the future she strives to gain knowledge as much as she can, to keep continuing to grow and improve myself both personally and professionally.

Please, tell us about yourself.

My name is Elza Shipoli, I am from Kosovo. I finished my Bachelor studies at the ...

Hivatásajánló sorozatunk: ügyész
Hivatásajánló sorozatunk: ügyész

portre2020_kicsi.jpgA jogászok osztatlan képzés során szerzik meg a diplomát. Ezt követően indulnak el az egyes jogi pályák felé. Varga Ádám a Jog- és Államtudományi Kar oktatója az Alkotmányjogi és a Közigazgatási Jogi Tanszéken. Az ügyészségi szervezet és igazgatás című tárgy előadója, pályáját az ügyészségen kezdte.  

„Az érdeklődő jogász diplomával pályázhat az ügyészségre, első lépésként ügyészségi fogalmazónak. Első alkalommal a ...

Büszkeségeink: Sági Martin jégkorongozó, a JÁK hallgatója
Büszkeségeink: Sági Martin jégkorongozó, a JÁK hallgatója

sagimartin.jpgSági Martin 5 éves korában kezdett el jégkorongozni, ez az a sport, amit a legjobban szeret. Jelenleg az FTC-Telekom sportolója. A legfontosabb és a legnagyobb örömöt az okozza számára, hogy a sport eltereli a figyelmét a mindennapoktól. Mindig is fontosnak tartotta a tanulást, a Pázmány jogi karának hallgatója lett. Diplomázást követően sportjogászként szeretne dolgozni.

Sági Martin (23) vagyok profi jégkorongozó, jelenleg az FTC-Telekom csapatának tagja. 5 ...

A járvány idején is erkölcsi felelősséggel
A járvány idején is erkölcsi felelősséggel

dsc_3484.JPGA bioetika új kihívásai a Covid-19 pandémia során címmel rendezi a Magyar Bioetikai Társaság (MBT) – közös szervezésben a Szent II. János Pál Kutatóközponttal és a T72 Egészségügyi Munkacsoporttal – nemzetközi konferenciáját az egyetem dísztermében, október 9-én. A Magyar Bioetika Társaság történetének kezdete 1993-ig nyúlik vissza, és Gaizler Gyula, az ORFI radiológus főorvosa nevéhez fűződik. Emlékére díjat alapítottak, ennek idei átadására a ...

Pázmány Alumni: interjú Czopf Áronnal, a BTK egykori hallgatójával
Pázmány Alumni: interjú Czopf Áronnal, a BTK egykori hallgatójával

czopfaron.jpg

Czopf Áronnak az újságírás valójában nem tartozik az élete fősodrába, viszont mindig a dolgok egyetemessége, a századok és kötetek körmenete vonzotta. A Pázmányra konkrét oktató személye és munkássága miatt jelentkezett, ahol az évek során szélesedett a látóköre. Nemrégen a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága alapításának 50. évfordulója alkalmából megjelent a Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből című kötet, amelyben ...

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Címkék

AKTUÁLIS (137) ALUMNI (26) BTK (87) HITÉLET (10) HTK (7) INTERNATIONAL (6) ITK (27) JÁK (28) MOBILITÁSI PROGRAM (7) SPORT (6) TÁVOLLÉTI OKTATÁS (15) TUDOMÁNY (17) VÉLEMÉNY (8)