Büszkeségeink: Aranyi Réka vízilabdázó, a JÁK hallgatója

aranyireka_1.jpgAranyi Réka több sportágat is kipróbált mire megtalálta a vízilabdát. A sport kitartásra, alázatra, fegyelemre nevelte és megtanította küzdeni a céljaiért. A Pázmány jogi karának nappali tagozatos hallgatója. Célja, hogy mind a sportból, mind a tanulásból kihozza a maximumot.

Vízilabdázom, jelenleg a Honvéd felnőtt csapatában. A szüleim is sportoltak, mindketten kosárlabdáztak így nem volt kérdéses, hogy a testvérem és én is követjük a példát. Több sportágat is kipróbáltam mire 8 évesen megtaláltam a vízilabdát.

aranyireka2.jpegSokan azt mondják, hogy az élsport rengeteg lemondással jár, azonban annyi mindent ad is, és annyi mindenre megtanít. Többek között kitartásra nevel, alázatra, fegyelemre, megtanít küzdeni a céljaidért, győzni vagy éppen emelt fővel veszíteni.

Mindhárom hazai országos utánpótlás korosztályban bajnoki címet nyertem nevelőegyesületem, az UVSE színeiben, illetve magaménak tudhatok egy felnőtt bajnoki, illetve egy felnőtt Magyar Kupa bajnoki címet. Nemzetközi szinten van egy női Euroliga ezüstérmem, 2018-ban pedig az U19es Európa bajnokságon 4. helyezést értünk el a válogatottal.

aranyireka3.jpegNappalis hallgató vagyok az egyetem jogi karán. Az első évemben még aktív szerződés kötött Egerbe, így ingáznom kellett a két város között. Végtelenül hálás vagyok az oktatóknak, amiért maximálisan toleránsak és segítőkészek a kedvezményes tanrendem kapcsán.

Nagyon fontos a pontos időbeosztás, hiszen mindkét területen szeretném a maximumot nyújtani anélkül, hogy az egyik a másik rovására menne.

A szabadidőmet többnyire pihenéssel vagy a barátaimmal töltöm. Ezen kívül kikapcsolódásként szeretek olvasni, festeni.

Szeretném minél jobb eredménnyel befejezni a tanulmányaimat, és meghatározó játékossá válni. Szeretném mind a sportból, mind a tanulásból kihozni a maximumot.

Készítette: PPKE Kommunikáció/Kemény Mária
Fotó: Aranyi Réka

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

süti beállítások módosítása