Büszkeségeink: Gregor Benedek vízilabdázó, a JÁK hallgatója

img_0451.JPGGregor Benedek gyerekkora óta vízilabdázik, amelynek köszönhetően megtanulta kezelni a kudarcokat, a sikereket, az időt és minden energiáját, ami rendkívül fontos napi két edzés mellett. A Budapesti Honvéd felnőtt csapatának tagja és a Pázmány jogi karának hallgatója.

A Budapesti Honvéd OB1-es (első osztályú) csapatában vízilabdázom. 8 éves koromban kezdtem, 12 éve a mindennapjaim része. A 2008-as megnyert olimpiai döntő után döntöttem el, hogy én is vízilabdázó leszek. Példaképemnek pedig Benedek Tibort tekintem.

Nagyon sokat tanultam a sportból. Megtanultam kezelni a kudarcokat és azt is, hogy hogyan kezeljem helyén a sikereket. Megtanultam beosztani az időmet és az energiámat.

Az utánpótlásban nyertem pár kupát, és sok szép élményt szereztünk csapatként. A felnőtt bajnokságban a legjobb eredményem a 7. helyezés volt. Legbüszkébb arra vagyok, hogy a Budapesti Honvéd felnőtt csapatában vízilabdázhatok.

img_9936.jpg

A napi 2 edzés mellett nagyon jól kell gazdálkodnom az időmmel, hogy megfelelően feltudjak készülni a jogi kar megpróbáltatásaira. A gimnáziumi éveim alatt sajnos nem sikerült egy jó tanulási módszert elsajátítanom. Viszont itt a PPKE-n úgy érzem jobban veszem az akadályokat, nagyon segítőkészek a társaim, valamint a tanáraim is.

Szerencsére az egyesületem nagyon támogatja a tanulást, így ha valami iskolai teendőm akad, akkor az mindig megoldható számomra.

Általában pihenéssel töltöm azokat az alkalmakat, amikor nem edzésen vagy az egyetemen vagyok. Szeretem az aktív pihenést is, a barátnőmmel vagy a barátaimmal szoktam ilyenkor kikapcsolódni.

Szeretném mindenképp elvégezni az egyetemet, mellette pedig a lehető legtöbbet fejlődni a sportágamban és minél több eredményt elérni hazai, illetve nemzetközi szinten is.

Készítette: PPKE Kommunikáció/Kemény Mária
Fotó: honved.hu, Gregor Benedek

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Címkék

AKTUÁLIS (114) ALUMNI (21) BTK (79) HITÉLET (10) HTK (6) INTERNATIONAL (1) ITK (22) JÁK (22) MOBILITÁSI PROGRAM (7) SPORT (2) TÁVOLLÉTI OKTATÁS (15) TUDOMÁNY (14) VÉLEMÉNY (8)