„A tudomány mindenkié”
„A tudomány mindenkié”

ne_meth_erik.jpgNémeth Erik a Pázmány ITK Info-Bionika mérnöki MSc szakos hallgatója. Egyetemi tanulmányi mellett Lyonban dolgozik egy agykutató laboratóriumban. Erik nem az a tipikus agykutató, akit általában elképzelünk: saját bevallása szerint türelmetlen, energikus, végtelenül lelkesedik minden iránt, és élete több fontos döntésében is a rajzfilmek játszottak közre. A FameLab-nek, a világ vezető tudománykommunikációs versenyének második helyezettje vallja, hogy a ...

A találkozás nagyszerűsége
A találkozás nagyszerűsége

img_9480_00_01_07_15_still008.jpgSzeiler Zsolt a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Filozófia Tanszékének adjunktusa. A közelmúltban nevezték ki a Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont keretében működő Katolikus Misztika Kutatócsoport vezetőjévé. Vele beszélgettünk arról, vajon a misztikának milyen létjogosultsága lehet korunkban.

A misztika kifejezés sokak számára életüktől távolinak tűnő fogalom, s különféle félreértelmezésekre adhat lehetőséget: misztikum, ...

Pázmány Alumni: interjú Vörös Szabolccsal, az BTK egykori hallgatójával
Pázmány Alumni: interjú Vörös Szabolccsal, az BTK egykori hallgatójával

vorosszabolcs.jpg

Vörös Szabolcsot a közélet és az írás érdekelte a legjobban, a külpolitikai újságírás lett a szakterülete, ami mellett beletanult a fotózásba is. Háborús helyszíneken járt, képei sajtófotó pályázatokon vettek részt. Munkatársaival önerőből és közösségi támogatásból internetes médiumot indítottak. A Konnekt LIVE online pályaorientációs rendezvényen a szakmáját, az újságírást fogja bemutatni az útkereső fiataloknak.

Mikor kezdett el ...

Büszkeségeink: Mátó Sára atléta, a BTK hallgatója
Büszkeségeink: Mátó Sára atléta, a BTK hallgatója

matosara3.jpgMátó Sára egészen kis korától sportol versenyszerűen, ami kitartásra tanította, értékeket és hitet kapott, a személyisége részévé vált. Több sportban is kipróbálta magát, de végül az atlétika és a futás nőtt a szívéhez. Mindig is úgy gondolta, hogy a sport nem mehet tanulás nélkül, a Pázmány BTK-n folyamatban lévő egyetemi tanulmányai támogatják a mentális egészségét, ami így jól harmóniában van a fizikai jólétével is.

Milyen sportot ...

Pázmány Alumni: interjú Csák Dorottyával, a BTK egykori hallgatójával
Pázmány Alumni: interjú Csák Dorottyával, a BTK egykori hallgatójával

csakdorottya.jpg

Csák Dorottya mindig tudatosan tervezte karrierjét, pontosan tudta, mit szeretne elérni és mit kell érte tennie. Ma már egy  uniós szervnél, az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél social media managerként dolgozik.  Az egyik szuperképessége a ’szintetizálás’. Kommunikáció szakon végzett a Pázmányon. Az egyetemtől szemléletmódot kapott, ami véleménye szerint a változó világban a legerősebb dolog.

Hogyan lehet eljutni egészen az Európai ...

„Expand my knowledge”
„Expand my knowledge”

dedysubandowo.jpg

Dedy Subandowo is from Indonesia. He is a PhD student in applied linguistics at PPCU. Thanks to the Stipendium Hungaricum scholarship he can expand his knowledge of research study through building relationship among international scholars.

Please, tell us about yourself.

Hello, my name is Dedy Subandowo, and I come from Indonesia. I am a doctoral school student of applied linguistics, faculty humanities and social science at PPCU. This is my second year study here at this university.

...
Környezettudatosság jogi szemmel
Környezettudatosság jogi szemmel

image_1.jpgDr. Pump Judit közel 20 éve foglalkozik környezetjoggal, és oktatói és szakmai tapasztalatai is arra vezették, hogy könyvet írjon róla. Morfológiáját A Polgári Törvénykönyv a környezetjogász szemével címmel jogászoknak és nem jogászoknak is egyaránt jó szívvel ajánlja. A gyorsan változó, ámde környezetromboló világunkban a környezet-tudatosság és fenntarthatóság kérdései már megkerülhetetlen kérdések minden tudományágban. Pump Judittal most a ...

Hivatásajánló sorozatunk: köztisztviselő
Hivatásajánló sorozatunk: köztisztviselő

290993_hb2.jpgGyakran hallani jogász berkekben azt a sommás megállapítást, miszerint a végzett joghallgatók jelentékeny része „úgyis” a közigazgatásban fog elhelyezkedni, kissé mintegy alulértékelve ezzel a közszolgálati életpálya mibenlétét, jelentőségét és annak fundamentumát – mondja bevezetésként Dr.   Hajas Barnabás egyetemi docens, államtitkár. – De valóban méltatlanul „alábecsült”, a régi fényéből mára sokat vesztett hivatást jelent-e napjainkban ...

"Most vagy soha pillanat az egyetemi életünk alatt"
"Most vagy soha pillanat az egyetemi életünk alatt"

recseipeter.jpgA külföldi szakmai- és tanulmányi képzések elengedhetetlenek a versenyképes diplomához. Récsei Péter Campus Mundi ösztöndíjasként a 2019-es tavaszi szemesztert a jereváni Állami Pedagógia Egyetemen töltötte. Negyedéves magyar-történelem szakos hallgató a Pázmányon, közelgő tanítási gyakorlatára készül, célja pedig, hogy jó tanár váljon belőle.

Kérlek, mutatkozz be röviden.

Récsei Péter, negyedéves, magyar-történelem szakos hallgatója vagyok ...

Büszkeségeink: Horváth Dominik jégkorongozó, a JÁK hallgatója
Büszkeségeink: Horváth Dominik jégkorongozó, a JÁK hallgatója

horvathdominik2.jpgHorváth Dominik 9 éves kora óta jégkorongozik. Elvarázsolta a kapusok felszerelése, így rögtön be is állt a kapuba. A sport megtanította alázatosnak lenni és a kemény munkára. A tanulás rendkívül fontos számára, hiszen a sport utáni életre is gondol, ezért fontos mérföldkőként tartja számon, hogy felvették a Pázmány jogi karára.

Milyen sportot űzöl? Hogyan kerültél kapcsolatba a sporttal és hány éves korod óta sportolsz?

9 éves korom óta ...

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Címkék

AKTUÁLIS (169) ALUMNI (31) BTK (98) HITÉLET (11) HTK (8) INTERNATIONAL (11) ITK (34) JÁK (35) MOBILITÁSI PROGRAM (7) PPCUFHSS (5) PPCUFITB (7) SPORT (11) TÁVOLLÉTI OKTATÁS (15) TUDOMÁNY (22) VÉLEMÉNY (8) ZENE (2)
süti beállítások módosítása